luni, 13 martie 2017

Budapeste este un oras de care te vei indragosti de la prima vedere

Rezervă-ți bilete de avion spre Budapesta și asigură-te că nu vei rata Biserica Matthias și Opera.
Budapesta, capitala Ungariei, este o metropolă culturală în continuă dezvoltare ce are o arhitectură deosebită și o frumusețe cu care poate rivaliza cu oricare oraș de pe continent. Dacă vizitezi Budapesta, de fapt vizitezi 2 orașe Buda și Pesta deoarece capitala Ungariei este despărțită de Dunăre pe o porțiune de 28 de km. Buda se află pe malul de vest al fluviului și reprezintă partea istorică a orașului, iar Pesta este o destinație de afaceri întrucât aici se găsesc cele mai multe bulevarde si magazine.


În Budapesta, ai posibilitatea de a vizita cele 6 insule ce se află pe întinsul Dunării, și anume: Margit-sziget, Óbudai, Palotai, Háros-sziget, Nép și Csepel-sziget sau cele 9 poduri de peste Dunăre. Capitala Ungariei are cele mai multe izvoare termale și este renumită pentru băile termale: alege să profiți și tu de acest lucru!
Arhitectura orașului este una deosebită, aici regăsindu-se un număr destul de important de clădiri ce sunt construite în stil neoclasic, baroc, secesionist și eclectic.
Având parcuri pline de atracții, renumitele băi turcești, bărci ce traversează fluviul Dunărea și muzee ce dețin adevărate comori, acest oraș este unul de neuitat. În timpul lunilor calde, Budapesta este un oraș al petrecerilor, iar zonele în aer liber destinate acestora sunt pline de petrecăreți. Gustă din bucătăria ungurească care este unică în lume și dacă ești un pasionat al vinurilor, nu rata ocazia de a descoperi vinuri fine produse la nivel local!

Cu siguranță Budapesta este un oraș pe care îl vei îndrăgi de la prima vedere. Fiind un oraș balnear, ai ocazia să te relaxezi pe deplin în băile calde cu sulf sau poți opta pentru un masaj de relaxare. Beneficiind de toate acestea, în cel mai scurt timp, te vei simți ca acasă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu