duminică, 3 iulie 2022

Un oraș al istoriei magnifice și al peisajelor superbe

Pentru cei care își doresc să se bucure de o experiență de neuitat și mai ales pentru aceia care preferă locațiile de vacanță care vin mereu cu ceva nou, cu siguranță Amsterdamul este acel loc.

Vizitează colecția de artă a Rijksmuseum

Una dintre cele mai populare atracții din Amsterdam - și cu siguranță cea mai importantă comoară de artă  de aici este Rijksmuseum, fondat în 1798. Muzeul găzduiește o vastă colecție a țării de artă rară și antichități. Colecția impresionantă a locației include un milion de artefacte din secolul al XIII-lea până în prezent, inclusiv peste 8.000 de picturi importante răspândite în 250 de camere din clădirea masivă. Un city break în Amsterdam nu are cum să nu îți poarte pașii pe aici pentru a te bucura de fața frumoasă a locației.

Vizitează Casa Anne Frank

Pe Canalul Princes se află Anne Frank Huis. Dedicată scurtei vieți a uneia dintre cele mai faimoase victime ale Holocaustului din lume, această este casa adevărată în care familia lui Anne s-a ascuns în cea mai mare parte a celui de-al Doilea Război Mondial. Francii erau refugiați evrei din orașul german Frankfurt, unde Anne a scris jurnalul care a devenit un bestseller internațional după război. A fost publicat la câțiva ani după moartea ei la vârsta de 15 ani, cu două luni înainte de sfârșitul războiului. Un obiectiv turistic cu adevărat special, care are o importanță majoră.

Experimentează o vizită Muzeul Van Gogh

Un loc de vizitat obligatoriu pentru iubitorii de artă și pentru istorici este spectaculosul Muzeu Van Gogh, care a fost una dintre principalele atracții din Amsterdam încă de la deschiderea sa, în 1972. Acest Gerrit modern este dedicat expunerii vieții adesea tulburi și talentului extraordinar al unuia dintre cei mai venerați pictori ai țării. Clădirea proiectată de Rietveld găzduiește cea mai mare colecție din lume de picturi și artefacte Van Gogh, majoritatea fiind donate de fratele său Theo și de alți membri ai familiei.

Explorează Jordaan

Jordaan este cel mai popular cartier din Amsterdam, cunoscut pentru combinația sa de zone rezidențiale cu curți și grădini dar și pentru piețele pline de viață, buticurile și restaurantele de lux. Există, de asemenea, o mulțime de distracții și activități pe care le poți face în zonă, de la plimbări plăcute de-a lungul numeroaselor străzi pitorești până la vizitarea numeroaselor atracții turistice de top de aici.

Distracție în familie și flori în Vondelpark

Vondelpark este cel mai mare și cel mai vizitat parc din Amsterdam, acoperind 120 de zone cu activități distractive nesfârșite pe care le poți lua pur și simplu pe rând. Pe lângă spațiile verzi extinse presărate cu iazuri liniștite și poteci largi, parcul are și o frumoasă grădină de trandafiri cu peste 70 de tipuri diferite de flori.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu