Istanbul este una dintre cele mai impresionante metropole din lume. Capitala Turciei este unul dintre marile orașe ale lumii și a contribuit foarte mult la evoluția frumoasei noastre planete. În plus, este un oraș foarte mare, o metropolă foarte haotică, care nu are intenția de a aștepta pe nimeni. Un city break în Istanbul este o decizie ideală în orice moment, dar vizitatorii ar trebui să fie conștienți de atracțiile ce trebuie neapărat văzute înainte de a ajunge.
Hagia Sofia
Hagia Sofia este una dintre cele mai cunoscute și frecvent vizitate atracții din tot Istanbulul și din motive întemeiate. S-ar putea să petreci ore întregi doar privind în sus la cupola enormă și eterică. Mozaicurile bizantine împodobesc pereții, dintre care unele îl prezintă pe Hristos, iar altele care sunt regi și regine decedați de mult. Nu ai cum să vizitezi Europa fără să bifezi acest edificiu.
Situat în Istanbul, deasupra locului unde se întâlnesc Cornul de Aur și Marea Marmara, Palatul Topkapi a fost cea mai fastuoasă reședință a sultanilor otomani timp de mai bine de patru secole. Topkapi este o vizită obligatorie datorită sălilor sale uriașe și a relicvelor fascinante, cum ar fi diamantul Spoonmaker's de 86 de carate.
Moscheea Albastra
Peste 20.000 de plăci albastre, fiecare pictată manual, umplu pereții interiori ai Moscheei Albastre, una dintre cele mai recunoscute caracteristici ale orașului. Peisajele frumoase pot fi văzute prin cele 200 de ferestre care luminează aceste plăci. Rețineți că Moscheea Albastră este încă în uz, dar intrarea este interzisă în timpul orelor de rugăciune.
Necropola Bazilica
Fiind una dintre cele mai populare atracții din Istanbul, Bazilica Cisterna (sau Yerebatan Sarnci în turcă) va captiva cu siguranță vizitatorii. A fost construită de împăratul Justinian I în secolul al VI-lea pentru a furniza apă palatelor din jur și are o capacitate de depozitare de până la 80.000 m3. Cisterna, care include sute de coloane ionice și corintice, este o relicvă a alimentării cu apă a Imperiului Bizantin. Rezervorul este deschis pentru ca vizitatorii să poată explora în propriul ritm. Mediul răcoros și întunecat al instalației subterane este un răgaz binevenit de la soarele înăbușitor din iulie.
Piața pentru mirodenii
Bazarul de mirodenii, cunoscut și sub numele de Bazarul
egiptean, a fost construit în secolul al XVI-lea și are șiruri de magazine care
vând o gamă largă de mărfuri. În comparație cu Marele Bazar din apropiere, este
vizibil mai mic. Movilele colorate asemănătoare piramidei în care comercianții
de mirodenii își expun produsele în mod proeminent fac din excursia la Bazarul
de Mirodenii un deliciu vizual, pe lângă faptul că este o locație excelentă
pentru a cumpăra mirodenii, produse de patiserie turcești și alte tipuri de
cadouri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu