vineri, 12 august 2016

Cateva informatii despre detectorul de gaze

Legea impune necesitatea instalarii unui detector de gaze, intrucat acesta promite un grad sporit de siguranta si se pot evita numeroase accidente cauzate de scurgerile de gaze. In schimb, este nevoie de apelarea la o firma specializata care ofera servicii in acest sens, astfel incat clientii sa se bucure de toate avantajele aduse de aceste dispozitive. Pentru instalare detector de gaze, locul ideal este bucataria, intrucat aici se gaseste un aragaz, dar si diferite aparate electrocasnice. In plus, in bucatarie exista sanse mai mari de a aparea scurgeri de gaze, decat in alte camere.

Gazul este o substanta mai usoara ca aerul, astfel ca in cazul unor scurgeri, acesta se va ridica catre tavan, iar detectorul de gaze trebuie instalat la circa 25 de cm de tavan, in special pentru ca acolo circularea aerului nu este impiedicata de articole decorative sau de mobilier. In schimb, un detector de gaze poate emite sunetele de avertizare in mod eronat, la preparea anumitor alimente sau chiar de la fumul de tigara. Din acest motiv se recomanda optarea pentru dispozitivele de calitate, insa este important si locul de instalare a acestui detector de gaze.

Unde se instaleaza?


In primul rand, este nevoie ca indicatorii luminosi sa poata fi vizibili, intrucat pe baza acestora se poate preveni functionarea eronata. Cele mai multe persoane instaleaza aceste dispozitive fie pe tavan, nu mai aproape de 25 de cm de oricare alt perete, fie direct pe perete, dar nu in apropierea tavanului. Nu in ultimul rand, se recomanda ca acesta sa nu fie instalat in apropierea aragazului sau a oricarui aparat electrocasnic de acest tip si sa se pastreze o distanta de minim 1 metru. Preturile variaza de la 250 la 600 de lei, iar durata lor de viata este direct influentata de calitatea aparatului, dar si de mediul in care se instaleaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu