vineri, 16 decembrie 2016

Tot ce trebuie sa stii despre verificari instalatii gaze si importanta acestor verificari

Unul din principalele avantaje ale locuirii in mediul urban este racordarea la utilitati ce aduc mai mult confort decat in zonele rurale, cele din urma insa se modernizeaza treptat, iar comunele cele mai dezvoltate asigura un trai mai bun pentru locuitori.

Prevenire

Orice instalatie de gaze se poate uza de-a lungul timpului, existand cateva componente care slabesc, motiv pentru care intregul sistem nu mai functioneaza la capacitate maxima si in cele mai bune conditii, fapt ce favorizeaza acumularile de gaze. Acesta este unul din motivele principale pentru care oricine ar trebui sa apeleze periodic la serviciul verificari instalatii gaze, pentru a se bucura de propria siguranta, cat si a celor din jur. Procedura de verificare implica mai multi pasi, care de regula porneste de la instalatia exterioara si continua pana la coloana de pe casa scarii si in cele din urma ajunge la instalatia asociatiei de proprietari.



Verificari periodice

Se recomanda ca o astfel de verificare sa se faca la cel mult 2 ani, urmand ca la fiecare 10 ani sa se efectueze si o revizie pentru inlocuirea tuturor componentelor ce dau semne de oboseala. Mai mult decat atat, revizia este esentiala si atunci cand instalatia de gaze nu a fost folosita o perioada mai lunga de timp, de cateva luni, dar si in urma oricarui incident care ar fi putut aduce prejudicii sistemului.



Importanta verificarilor


Serviciul de verificari instalatii gaze cuprinde cateva etape esentiale ce urmaresc verificarea punct cu punct a sistemului, astfel incat specialistii sa se asigure de buna functionare a acestuia. In plus, acestia intervin ori de cate ori este identificata o problema, luand cele mai bune masuri, iar daca proprietarii nu respecta importanta verificarilor si nu efectueaza una la fiecare doi ani asa cum prevede legea, isi asuma numeroase riscuri, precum amenzi usturatoare sau debransarea de la sistem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu